به گزارش پایگاه خبری مدیریت شهری کرج به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای شهر، علی قاسمپور در نشست خبری یکصد و نود و پنجمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر، با اشاره به بررسی دو پرونده دارای جنبه عمومی در این جلسه، اظهار کرد: تصمیمی در خصوص تملک زمین در مهرشهر برای خط انتقال فاضلاب اتخاذ شد. با توجه به محدودیتهای موجود در خصوص تملک زمین توسط آب و فاضلاب و مشکلاتی که ساکنان منطقه با آن مواجه هستند، شورا به نمایندگی از مردم شهرداری را مکلف به تملک این زمین کرد.
وی با بیان اینکه همچنین مقرر شد که این اقدام در حسابهای فیمابین انجام شده و آبفای منطقه نیز در اسرع وقت وظایف قانونی خود را در زمینه احداث مسیر خط انتقال فاضلاب انجام دهد، بیان کرد: اراضی موسوم به اراضی تعاونی خلبانان که در کنار پارکرود واقع شدهاند، طبق نقشههای آب منطقهای، در بستر رودخانه قرار دارند و از لحاظ قانونی دارای کاربری گردشگری هستند. این اراضی دارای سند پیش از سال ۱۳۴۷ هستند و ساماندهی رودخانه از منظر قانونی و تکالیف آب منطقهای ضروری است.
قاسمپور افزود: بهطوریکه باید دیوار ساحلی یا دیوار حفاظتی در این محدوده احداث شود تا بخشی از اراضی از بستر رودخانه خارج و امکان ساختوساز در ناحیه حفاظت، حمایت یا پشتیبانی فراهم شود. طبق قوانین موجود، تکالیف قانونی مرتبط با آب منطقهای بر عهده این نهاد است و شهرداری هیچ مسئولیتی در این زمینه ندارد. همچنین، رقم کارشناسی برای ارزیابی ارزش کل این اراضی به حدی است که از توان شهرداری خارج است. در نتیجه، دو راهحل برای ادامه مسیر پیشرو باقی میماند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: با توجه به مخالفت امروز شورا با تملک اراضی، دو مسیر ممکن وجود دارد؛ نخست، باید تملک این اراضی توسط شرکت آب منطقهای استان البرز صورت گیرد، چراکه این اراضی بهعنوان بستر رودخانه شناخته شدهاند و طبق حقوق مکتسبه در اراضی پیش از سال ۱۳۴۷ و تصویب قانون توزیع عادلانه آب، مسئولیت آب منطقهای در این زمینه تعیین میشود. درصورتیکه این مسیر پیش رود، تکالیف قانونی بر عهده آب منطقهای خواهد بود.
وی افزود: دوم اینکه شهرداری باید پس از احداث دیوار حفاظتی و بهمنظور حمایت از این اراضی، اقدام به صدور پروانه کند. در این حالت، پروانههای صادره باید در چارچوب کاربری گردشگری باشند تا مشکل مردم در این زمینه حل شود. البته باید توجه داشت که این اقدام باید با در نظر گرفتن محدودیتهای مالی شهرداری و تکالیف قانونی سایر دستگاهها انجام شود. شورا بهدنبال راهحلهایی برای رفع مشکلات مردم است اما در عین حال محدودیتهای مالی و مسئولیتهای قانونی دیگر دستگاهها نیز باید در تصمیمگیریها لحاظ شود.
به گفته قاسمپور، آنچه تا امروز در جلسه تلفیق تصویب شده، بهمنظور تقویت حملونقل عمومی، شهرداری را مکلف به اختصاص مبلغ یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کرده تا در سال آینده اقدام به خرید اتوبوسهای برقی و گازوئیلی کند. همچنین، تکلیف شده که دو تقاطع شیخ آباد و خوارزمی در سال آینده به مرحله عملیاتی برسند و شهرداری آغاز عملیات آنها را شروع کند. علاوه بر این، تقاطع جمهوری، زیرگذر فلکه اول گوهردشت و روگذر اتصال بلوار جمهوری به دانشگاه نیز در دو یا سه ماه اول سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: یکی دیگر از اقداماتی که ما شهرداری را مکلف به انجام آن کردهایم و بهنظر میرسد قابلاتکا باشد، دو برابر کردن بودجه تأمین و توزیع آسفالت در حوزه سازمان عمران است. بودجه این سازمان از ۴۵۰ میلیارد تومان به ۹۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و انتظار ما از شهرداری این است که سال آینده با رویکرد شورا، محلات کمتر برخوردار را نیز مورد توجه قرار دهد و علاوه بر خیابانهای اصلی، به بهسازی کوچهها و پسکوچههایی شهر نیز بپردازد.
وی با بیان اینکه همه تلاش ما این است که قبل از پایان بهمنماه، بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری را به تصویب شورا برسانیم، خاطرنشان کرد: عوارض سال ۱۴۰۴ نیز باید طبق بندهای قانونی تا تاریخ ۳۰ بهمن به تصویب برسد که در حال حاضر در حال بررسی آن هستیم. در کمیسیون تلفیق مبلغ ۱۲ میلیارد تومان که شهرداری برای اطلاعرسانی و حمایت از رسانهها پیشنهاد داده بود، با نگاه مثبت و توافق اعضای حاضر در جلسه به ۱۷ میلیارد تومان افزایش یافت و هنوز به بررسی سایر بندهای روابط عمومی نرسیدهایم.
قاسمپور با اشاره به اینکه از این مبلغ، درصدی در اختیار روابط عمومی شورا و مابقی در اختیار روابط عمومی شهرداری قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: آنچه در حوزه رسانه برای ما اهمیت دارد، توزیع مبتنی بر شاخصهاست. در حال حاضر، مهمترین موضوع عدد و رقم نیست، چراکه اعضای کمیسیون در خصوص اعداد و ارقام نگاه محدودکنندهای ندارند. آنچه باید در کمیسیون فرهنگی تصویب شود، شاخصها و معیارهای درست است. بر اساس این شاخصها و معیارها، باید اقدام و عملیات صورت گیرد تا رضایت اصحاب رسانه جلب شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج در خصوص تعطیلی و جابجایی زندان رجایی شهر عنوان کرد: آنچه دغدغه مردم بود، در واقع دو نگاه متفاوت داریم؛ یکی نگاه اجتماعی است که بر اساس آن، نبود زندان خود بهتنهایی برای شهر و استان سودآور است؛ به این معنا که با انتقال زندان از شهر، این زمین میتواند به هر چیزی غیر از زندان تبدیل شود و در نتیجه، شهر و استان از این تغییر بهرهمند خواهند شد و سود خواهند برد. آنچه در طرح مصوب پیشنهاد شده و در حال انجام است، بهگونهای طراحی شده که سازمان زندانها نیز از آن منتفع شود.
وی بیان کرد: این طرح شامل عرصههای مختلفی از نظر تجاری، مسکونی، فرهنگی، فضای سبز، درمانی و خدمات عمومی است. بهطور خاص، خدماتی همچون ایستگاه آتشنشانی، مسجد و خدمات فرهنگی مانند فرهنگسرا در این طرح لحاظ شده است. به نظر میرسد این پکیج در آینده به یکی از کانونهای بسیار خوب شهر تبدیل شود و بهویژه در جبران کمبود خدمات شهری در این ناحیه نقش مؤثری را ایفا کند. نگاه ترافیکی نیز باید در این زمینه مورد توجه قرار میگرفت که این موضوع در حال بررسی و انجام است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر تلاش شورا برای یافتن راهحلهایی برای رفع مشکلات مردم، اذعان کرد: دو برابر کردن بودجه تأمین و توزیع آسفالت در سال ۱۴۰۴ گامی به این منظور است.
ارسال نظر